Ovo web-mjesto rabi kolačiće. Ako nastavite pregledavati web-mjesto, pristajete na to da upotrijebimo kolačiće. Možete podesiti i postavke.
Saznajte više.
close

Profili direktora

Chairman, BenQ Corporation

K.Y. Lee

K.Y. Lee
K.Y. Lee je predsjednik tvrtke BenQ, vodećeg proizvođača humane tehnologije i pružatelja rješenja posvećenog unaprjeđivanju i obogaćivanju aspekata ljudskih života koji su danas najvažniji: životni stil, posao, zdravstvena skrb i obrazovanje. Njegova strateška vizija, vizionarsko vodstvo i odlučnost vodili su korporaciju BenQ, marku BenQ i cijelu grupaciju BenQ kroz razvojne faze i proširenja koja su rezultirala transformacijom korporativne vizije, "Donosimo zadovoljstvo i kvalitetu u vaš život" i stvaranjem nove filozofije brenda, "Zato što je to važno". Uz nadu da će svijetu pružiti sredstva za kvalitetniji život, povećanu učinkovitost, bolje zdravlje i učenje, Lee je poduzeo različite korake kako bi pokrenuo rast i uspjeh, što je pozitivno ocijenjeno od strane stručnjaka u branši, kao i potrošača. To će nastaviti činiti dok BenQ vodi u budućnost.

Na početku svoje karijere u grupaciji Acer, Lee je brzo napredovao kroz različite pozicije u proizvodnji, marketingu, prodaji i strateškom planiranju te naposljetku zauzeo poziciju Dopredsjednika tvrtke Acer, Inc.

Godine 1991., Lee je prešao kao Predsjednik u Acer Peripherals, a godine 2000., Acer Peripherals postaju Acer Communications and Multimedia (ACM), što odražava Leejevu viziju strateške pretvorbe tvrtke za periferne uređaje u giganta za komunikacije, optiku i multimediju. Godine 2001. ACM mijenja naziv u BenQ, koji bolje odražava usredotočenost na zadovoljstvo i kvalitetu života korisnika (Bringing Enjoyment and Quality to Life) te integraciju tehnologija u moderan digitalni životni stil. Godine 2005., BenQ je prikupio spoznaje iz svoje branše kako bi dodatno utvrdio svoje 3C prednosti i stručnost brenda te postao značajno ime na svjetskoj sceni.

Pod Leejevim rukovodstvom, vertikalna integracija poslovne strategije tvrtke BenQ bila je ključna za njezin brzi rast i razvoj. Tijekom Leejevog vodstva, grupacija BenQ se povećala u giganta vrijednog više od 20 milijardi USD, koji se sastoji od više od 15 nezavisnih tvrtki u najmanje 30 zemalja i koje djeluju u različitim granama gospodarstva s ukupnom radnom snagom od preko 100.000 zaposlenika.  Svaki član Grupacije priznati je lider u svojoj branši, koji doprinosi golemim resursima Grupacije BenQ, istraživanju i razvoju te donosi strateške prednosti. Primjenom vertikalnih specijalizacija svake tvrtke na horizontalna tržišta, Grupacija BenQ upravlja visoko učinkovitim lancem vrijednosti uz neusporedivu mogućnost pružanja ključnih komponenti i rješenja svjetske klase u sljedećim granama gospodarstva: TFT-LCD, zelena energija, fine kemikalije i napredni materijali, osvjetljenje, IC dizajn, precizne komponente, integracija sustava, brendirano poslovanje i usluge. Grupacija je posvećena profitabilnom i održivom poslovanju koje dijeli njezinu dugotrajnu viziju, "Donosimo zadovoljstvo i kvalitetu u vaš život" te filozofiju brenda, "Zato što je to važno".

Tvrtke Grupacije BenQ su:  BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (vodeći svjetski proizvođač TFT-LCD panela), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ ESCO Corp., BenQ Materials Corp., BenQ Guru Corp., BenQ Medical Center, BenQ Medical Technology Corp., BriView Co., Ltd., Daxin Materials Corp., Darwin Precisions, Ltd., Dazzo Technology Corp., Forhouse Corp., Lextar Electronics Corp. i Raydium Semiconductor Corp.

Lee u slobodno vrijeme voli čitati, a njegova je strast povijest. Također uživa u različitim aktivnostima na otvorenom, uključujući pješačenje na duge staze i planinarenje. Vodeći vlastitim primjerom, Lee daje preporuke u internom knjiškom klubu tvrtke BenQ te vodi godišnju BenQ olimpijadu kao i godišnji uspon rukovoditelja na planinu Yushan (visoku 3992 metara) u južnom Tajvanu.

Lee ima diplomu iz elektrotehnike Nacionalnog sveučilišta na Tajvanu i MBA Međunarodnog instituta za razvoj menadžmenta (IMD) u Lausanneu u Švicarskoj.

Trenutne pozicije:
  • Predsjednik korporacije AU Optronics

  • Predsjednik korporacije BenQ

  • Predsjednik korporacije Qisda


Ostala postignuća:
  • 1987. - nagrada Iznimni rukovoditelj, koju dodjeljuje vlada Tajvana

  • 1994. - Premier Award koju daje Business Weekly Taiwan

  • 2000. - Odabran kao jedan od vodećih CEO-ova na tajvanu (Business NEXT)

  • 2001. - Odabran kao Tehnološki lider Tajvana (Global Views)

  • 2003. - Primio nagradu DATO od vlade Malezije

Predsjednik i CEO, BenQ Corporation

Conway Lee

Generalni direktor, Centar za tehnološke proizvode tvrtke BenQ

Peter Y.F. Huang

Predsjednik, BenQ America

Lars Yoder

Predsjednik, BenQ Asia Pacific

Jeffrey Liang

Predsjednik, BenQ China

Michael Tseng

Predsjednik, BenQ Europe

Pete Wang

Predsjednik, BenQ Latin America

Israel Bedolla